…Welkom…

Mijn naam is Moira van Damme, liefhebster van schoonheid van mens en natuur, dansen, gezond en mooi eten (het liefste van eigen oogst en wildpluk), transparante communicatie en ik ben dol op waardevolle co-creaties met mensen die zichzelf willen ontwikkelen.

Ik ben in 1977 in Alkmaar geboren, als jongste in een gezin van twee kinderen. Ik was een heuse dromer en “spring in het veld”. Bijna altijd wel nieuwsgierig naar de ander. Ik was veel te vinden in de natuur, gefascineerd door diens schoonheid. Geregeld pakte ik in mijn eentje kleurpotloden en tekenpapier en ontdekte zo nieuwe dingen.

 

IN MIJN LIJF 

Gelukkige herinneringen kunnen verbonden zijn aan je lichaam. Voor mij is dat zo. Ik voelde mij als kind thuis in mijn lijf. Warm en veilig op schoot bij mijn vader, waar ik me ‘s avonds nestelde, terwijl hij mij voorlas. De warme, zwoele, zomerse regen op mijn huid. De wind door mijn haar, tijdens het fietsen. Het dansen in huis met ons gezin, terwijl de heerlijkste etensgeuren door de lucht mee zwierden. 

 

IN MIJN HOOFD

Van “spring in het veld” veranderde ik eerst in een opstandige puber waarna ik mij in mijzelf  terugtrok en veranderde  in een schuchtere, onzekere jonge vrouw. Niet veel later werd ik ernstig ziek. Ik vergat wie ik was door scherpe oordelen van anderen. Dat verwijderde mij van mijn lijf. Ik nestelde mij langzaam in mijn hoofd. Boos op iedereen en verdrietig over het leven. 

 

VEILIGE BEDDING 

Mijn nieuwsgierigheid bracht mij terug naar mijn lichaam. Ik had compassie voor mijn verdriet. Het bleek mijn weg naar binnen te openen.
Ik herstelde de relatie met mijn lichaam, emoties en gevoelens. Mijn lichaam is mijn inspiratiebron, ze bevat alle wijsheid die ik nodig heb in dit leven. Als een veilige bedding. 

 

FOTOGRAFIE

Omdat mijn vader veel fotografeerde pakte ik het fototoestel zelf ook op. Ik hield al zo van schoonheid dat het logisch voelde om dit met fotografie te verbinden. Ik durfde nog geen mensen te vragen, totdat ik zelf gevraagd werd.

 

NAAKT POSEREN

Door naakt te poseren voor kunstenaars, voelde ik me gezien en voelde ik me veilig. Hierdoor ontdekte ik de mogelijkheid expressie te geven aan hoe ik mij voelde. Ik stapte uit mijn schuchterheid vanuit mijn binnenwereld. Het was een openbaring voor mij dat naaktfotografie een inspiratiebron bleek. Het bekrachtigde de samenwerking met mijn lijf en ziel. 

 

MEER DAN FOTOGRAFIE

Ik breng mijn rijke en diepe levenservaringen mee in mijn stijl van werken. Zo kan je thuis komen in je lichaam in alle veiligheid. De impact hiervan is dus vele malen groter dan enkel een fotoshoot…

 

HUMAN DESIGN

In 2010 ontdekte ik Human Design gekomen. Ik was meteen gefascineerd. Zou dit een manier zijn om de ander en mijzelf nog beter te begrijpen?
Het bleek een prachtig middel te zijn om inzicht te krijgen in precies dat wat ik hoopte.
en graag help ik jou hierin ook..

 

IN MIJN DROOM GUN IK JOU…

..de vrijheid om te zijn wie je bent, ook als je zoekende bent.

 

© Moira van Damme